Continuarem treballant per la República

 República

Amb motiu del 77è aniversari de la proclamació de la II República la Joventut Socialista de Catalunya vol manifestar públicament la rellevància que atorga a aquest esdeveniment de la nostra història.

La II República és un referent de progrés i de valentia política i per als i les joves i socialistes de Catalunya. És un model a seguir que inspira el nostre pensament polític i que ens empeny dia a dia a continuar amb la nostra lluita.    More…

Front a aquells que han volgut desvirtuar i amagar, de manera miserable, tots els avenços i les llibertats que la II República va suposar per a la nostra societat, la Joventut Socialista de Catalunya continuarà treballant. Perquè els i les joves hem de conèixer la nostra història per saber qui som realment i hem de reconèixer el valor de tot el que suposà el que fou un dels períodes més plens del nostre passat.

Front a aquells que han volgut que oblidem la lluita de milers i milers de persones defensores de la democràcia, de la igualtat, de la llibertat i de la justícia, la Joventut Socialista de Catalunya seguirà treballant. Perquè és de justícia que la societat i el futur reconeguin l’enorme sacrifici que, per a molts fins i tot va suposar deixar la vida, de tots aquells que enfront la barbàrie i el feixisme es van convertir en els més dignes i valerosos defensors de la voluntat sobirana del poble.

Avui, podem dir amb orgull que els feixistes no van assolir el seu propòsit: la democràcia i la llibertat formen part de la nostra societat que ha iniciat la IX legislatura de la democràcia recuperada després d’una guerra cruel, injusta i il·legítima i de gairebé quaranta anys de foscor, de repressió i de manca de llibertats. Aquest és, segurament, el millor homenatge, un homenatge constant a totes aquelles persones que van fer possible la II República i que van lluitar, posteriorment, en la seva defensa.

No ens cansem ni ens cansarem mai de proclamar que ens considerem hereus de la II República i que els seus valors són també els nostres. Som hereus, també, de la seva lluita, de la seva il·lusió i de la seva empenta per construir un món millor. Un món més just, més lliure, amb major igualtat i amb democràcia. Per aquest motiu no cessarem mai de proclamar el nostre compromís amb la República.

Salut, Socialisme i República!

Secretaria de Memòria Històrica

Joventut Socialista de Catalunya

Posted in Uncategorized.