MANIFEST AMB MOTIU DE L’APROVACIÓ DE LA LLEI DEL MEMORIAL DEMOCRÀTIC

JSCMANIFEST DE LA JOVENTUT SOCIALISTA DE CATALUNYA AMB MOTIU DE L’APROVACIÓ DE LA LLEI DEL MEMORIAL DEMOCRÀTIC

El passat dia 24 d’octubre el ple del Parlament de Catalunya va aprovar la Llei del Memorial Democràtic amb el suport de tots els partits excepte el PP i Ciutadans, que van votar en contra i CiU, que es va abstenir.
La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) vol manifestar la seva satis-facció davant d’aquest gran pas en el reconeixement de la dignitat de totes aquelles persones que van ser perseguides i repressaliades durant la Guerra Civil i el franquisme per la seva ideologia i per la defensa de les institucions i del sistema democràtic.


L’aprovació d’aquesta llei és, sense cap mena de dubte, la mostra més evident del treball i del ferm compromís del Govern de la Generalitat, en-capçalat pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), amb la recuperació de la nostra memòria històrica.
La Llei del Memorial Democràtic suposa, un cop més, la prova de que el Partit dels Socialistes de Catalunya i el Govern que lidera és capdavanter en qüestions que resulten fonamentals. No en va, aquesta llei estableix la crea-ció de la primera institució dedicada a la recuperació de la memòria històri-ca en tot l’Estat, .
Així mateix, la Llei té un dels seus principals eixos en la difusió de tots els fets històrics que han estat ignorats i amagats fins ara i del nostra pa-trimoni democràtic, el que resulta d’especial rellevància, sobretot, entre la joventut.
La JSC també vol mostrar la seva profunda disconformitat amb l’actitud de tots els partits polítics que, utilitzant dèbils excuses, no han donat suport a la Llei. El veritable compromís amb els fonaments de la democràcia i amb la lluita per les llibertats, i per la recuperació de la llengua i la cultura cata-lanes no entén d’estratègies polítiques ni de la voluntat de control de les institucions que aquesta llei crea. Evidentment, també rebutgen rotunda-ment els arguments d’aquells que diuen que la Llei pretén satisfer un desig de venjança. Aquesta Llei l’únic que fa és justícia.

Finalment, des de la JSC instem al Govern i al Partit dels Socialistes de Catalunya a continuar treballant en aquesta línia per a la recuperació de la memòria històrica i el restabliment de l’honor d’aquells i aquelles repressa-liats per les seves idees democràtiques. Nosaltres, per la nostra part, també ho continuarem fent.

Secretaria de Memòria Històrica
Joventut Socialista de Catalunya (JSC)

Posted in Uncategorized.