Intervenció Rubén Castro

Presentació campanya “Sense educació la crisi no té solució”

El passat dimecres 6 de febrer la JSC Sant Andreu de la Barca i el PSC vam presentar la campanya “Sense educació la crisi no té solució“, que mostra el nostre rebuig a les retallades en educació i contra la proposta de llei Wert.

Video de Sant Andreu TV sobre la notícia

Aquesta acció consta de videos, imatges i textos amb una especial transmisssió per les xarxes socials. La campanya continúa pel camí de les anteriors “La educació i la cultura no és un luxe” o “Motivos para estudiar sin recortes” que els i les socialistes de Sant Andreu de la Barca han engegat els darrers mesos.

En paraules del primer secretari de la JSC Sant Andreu de la Barca, Rubén Castro: “En Catalunya se ha oído mucho que la Ley pretende españolizar a los niños y niñas, que ataca al catalán y la cultura propia, etc.Pero yo en ningún caso me atrevería a decir, como si dijo el Ministro Wert que eso es españolizar. Eso es simplemente “precarizar” la cultura de la ciudadanía, encerrarla en arcaícos esquemas que para nada simbolizan la pluralidad de España, Europa y el mundo. ”

Per altra banda va recalcar el paper de la dreta per trencar amb el sistema educatiu accesible i equitatiu: “Así los Gobiernos de derechas como el del PP en España, pero también CiU en Catalunya, con el apoyo de ERC, recortan todo en el conocimiento, por lo que en lugar de otorgar soluciones se generan más problemas”

Per últim va tractar la llei LOMCE com “opressora, antiquada, centralista, segregadora, sexista y al·liena als Drets Humans.”

A l’acte tambè va participar el Secretari d’Acció Política del PSC de Sant Andreu de la Barca, Luis Felipe Nieto, que va explicarque els avenços tècnics d’aquest moments no s’acompanyen del progrès social que cada vegada més s’està fent enrere.

Posted in Uncategorized.