La cultura i l’educació no són un luxe, campanya del PSC i JSC Sant Andreu de la Barca

La campanya “La cultura i l’educació no són un luxe” mostra el rebuig de la JSC i el PSC de Sant Andreu de la Barca a l’augment de l’IVA en educació i les retallades en aquest àmbit.

El PSC i La Joventut Socialista de Sant Andreu de la Barca hem presentat aquest divendres “L’educació i la cultura no són un luxe”, una campanya que segueix amb l’anterior “Motivos para estudiar sin recortes”. Es tracta d’una iniciativa per mostrar el rebuig a les retallades en educació que estan realitzant els Governs de CiU i el Partit Popular. Concretament, per mostrar el rebuig a l’augment de l’IVA cultural i educatiu de fins a 17 punts, que el Govern del PP aplica des del mes de setembre.

Una campanya que s’ha il•lustrat amb materials d’atrezzo en forma de material escolar a mida gegant i que s’han ubicat a la carpa instal•lada a la Plaça Federico García Lorca, des d’on s’ha informat a aquelles persones que s’han apropat.

Rubén Castro, primer secretari de la JSC Sant Andreu de la Barca, ha recordat que “aquesta pujada simbolitza disposar l’educació i la cultura com a articles de luxe, i es suma a les retallades imposades pels Governs de la dreta: augment de taxes universitaries, taxes a la FP, retallades en professorat, recursos, etc.”

D’altra banda, Rubén Castro ha explicat que la gent jove i les familias necesiten ajudes “per accedir a la formació i el coneixement, precisament en aquests moments de crisi,” i ha possat l’exemple de Sant Andreu de la Barca “on cada any més de mil nens i nenes es beneficien d’algun ajuda o beca de l’Ajuntament pel menjador, compra de llibres o material escolar”
Podeu veure el vídeo de la notícia que ha publicat Sant Andreu TV

Posted in Acció PSC a l'Ajuntament, Educació i formació, Uncategorized.