Programa suma’t a Sant Andreu, per trobar feina i formar-se

Programa suma't a Sant Andreu, per trobar feina i formar-se

Des d’aquest mes s’está posant en marxa el programa “Suma’t” una iniciativa de la Generalitat de Catalunya (en la que es ve treballant des de gairebè un any) juntament amb Consells Comarcals, i en el que l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca també hi participará.

El programa “Suma’t“ofereix formació i treball a joves d’entre 18 i 24 anys que no hagin acabat els estudis d’Educació Secundària (ESO) i no tinguin feina actualment.

D’aquesta manera, s’ofereix una nova oportunitat a la, malament anomenada, generació ni-ni.

Poden participar al programa:

els i les joves de 18 a 24 anys, inscrits a la oficina de treball, que no tinguin la ESO i no estiguin fent actualment cap curs de formació ni tinguin feina actualment. El programa ofereix una formació de 100 hores en noves tecnologies, idiomes, o d’altres més especialitzades, com ara d’Administració, hosteleria, etc. A més, es fá una matricula a l’Institut Obert de Catalunya (s’estudia a través d’Internet) per tal de que puguin treure’s la ESO. Una vegada completada la formació es fa un contracte de formació de 6 mesos en una empresa, de manera que el o la jove s’incorpora al treball amb una bona formació.

En aquest procés hi participen empreses, que son incentivades amb una bonificació del 80 % del Salari Mínim, i de la Seguretat Social de la gent que hagi contractat amb aquest programa.

Per a més informació:

es pot trobar tota la informació a la Regidoria de Promoció Económica, a les Escoles Velles. (Ctra. de Barcelona, 1)

Precisament, aquest servei d’ocupació de les Escoles Velles s’ha afegit a xarxes socials com Facebook  i tambés es pot trobar a  un apartat de la web de l’Ajuntament, per tal de facilitar el contacte i la proximitat.

Posted in Educació i formació, Treball.