Dia de l’Orgull LGTB:”Ens n’enorgullim”

Dia orgullLa JSC ha elaborat, com cada any, un manifest en motiu amb el dia de l’Orgull LGTB:

 

Aquest any celebrem que fa cinc anys que el Govern Socialista va aprovar la unió civil entre persones del mateix sexe. Sense cap tipus dubte va ser un pas endavant en el camí de la igualtat al nostre país.

Tot i que vivim en un país capdavanter en polítiques d’igualtat i de lluita contra el masclisme i l’homofòbia, no hem d’oblidar que encara avui hi ha un recurs interposat pel Partit Popular davant el Tribunal Constitucional contra la llei de reforma del Codi Civil que permet la unió civil entre persones del mateix sexe.

Volem aprofitar la celebració d’enguany per felicitar a països com Islàndia o Portugal que aquest any han avançat en el reconeixement de drets, aprovant també les unions entre persones del mateix sexe, construint així una societat més igualitària i tolerant.

La Declaració Universal dels Drets Humans recull al primer article que: Tots els éssers humans neixen lliures i igualitaris en dignitat i drets i, dotats com estan de raó i consciència, haurien de comportar-se fraternalment els uns amb els altres. El dia 28 de Juny és un dia per reclamar l’essència d’aquesta afirmació davant les discriminacions i les desigualtats que emanen del patriarcat heterosexista.

Aquest any, a més, en volem fer ressò de les discriminacions en les que es troben les persones transsexual. La OMS encara reconeix la transsexualitat com una malaltia mental, fet que comporta que les persones transsexuals es veguin sotmeses a la categorització mèdica i psiquiàtrica per poder expressar-se tal com es senten.

Sota aquestes reflexions, la JSC reivindiquem:

• La retirada del recurs d’inconstitucionalitat que el Partit Popular va interposar contra la llei de reforma del Codi civil que permet la unió civil entre persones del mateix sexe.
• L’eliminació de la transsexualitat de la llista de malalties mentals de l’OMS i l’APA.
• L’eliminació del diagnòstic de “disfòria de gènere” i la medicalització com requisits per accedir al canvi de nom i menció de sexe legal, regulat a la llei d’identitat de gènere aprovada el 2007.
TRANSformem la societat.

Posted in Uncategorized.