MANIFEST DEL DIA INTERNACIONAL CONTRA L’HOMOFOBIA 2010

JSCEl 17 de maig de 1990 l’homosexualitat va ser eliminada de la llista de malalties mentals de l’OMS, per aquest motiu en aquesta data es commemora el Dia Internacional de la lluita contra l’ homofòbia i la transfòbia.

L’homofòbia és l’aversió, el prejudici i l’odi cap a l’homosexualitat i totes aquelles actituds i conductes que integren la diversitat sexual més enllà del model sexual heterosexista hegemònic. Aquest tipus de discriminació no afecta exclusivament a les persones homosexuals. L’homofòbia també es manifesta contra aquelles persones amb identitats sexuals divergents o que no compleixen amb els rols de gènere que se li pressuposen. Per aquesta raó l’homofòbia és una xacra tant per persones homosexuals i transexuals com heterosexuals; és un mal comú a tota lasocietat. En un país com el nostre, en el que vivim sota la bandera de la llibertat, no podem permetre que és continuï instal?lant des de les institucions socialsl’homofòbia entre la joventut.

L’origen de l’homofòbia és el masclisme restrictiu i intransigent que travessa l’estructura social deixant el rastre de la intolerància, discriminació i repressió. El fonaments de la nostra educació en una base sexista fan que l’homofòbia arribi a ser normalitzada a la nostra societat. Per aquest motiu l’educació en igualtat i el respecte entre la infantesa és l’eina principal per eradicar la intolerància l’homofòbia del futur i garantir el lliure desenvolupament i la realització de les
persones en allò que hom es sent.
No obstant l’homofòbia, com un fruit més del masclisme, s’ha de combatre en el present en aquelles manifestacions i actes de les persones que atemptin contra laigualtat, la diversitat i la llibertat de les persones. Per aquest motiu no sontolerablesles expressions homòfobes ni masclistes en aquelles institucions socialsamb més projecció: la política i elsmitjans de comunicació. Les mostresd’intolerància i discriminació en aquest àmbits han de ser rebutjades, denunciades iperseguides per tal d’evitar la seva reproducció. S’ha de deixar de vendre el masclisme i la seva única forma de masculinitatvàlida com un valor positiu.

Hem de denunciar, encara que al nostre país es reconeix els drets del col?lectiu
LGTB i es porten a terme accions positives per crear la Igualtat, els diversos actes homofòbics per part d’institucions eclesiàstiques vinculant l’homosexualitat amb la pederàstia o partits polítics com el Partit Popular, el qual va presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra la llei que permet el matrimoni entre persones del
mateix sexe.

Avui la JSC reivindica:

 

• La retirada del recurs d’inconstitucionalitat que el Partit Popular va
interposar contra la llei de reforma del Codi civil que permet la unió civil
entre persones del mateix sexe.
• L’eliminació de la transexualitat de la llista de malalties mentals de l’OMS
• El reconeixement de l’ONU que l’homofòbia atenta contra els drets humans en qüestions de orientació sexual i identitat de gènere.
• Una política exterior estatal que denunciï aquells països on l’homosexualitat i altres expressions sexuals són perseguides i
condemnades legalment.
• Promoure accions de sensibilització per lluitar contra la homofòbia i la transfòbia.
• Establiment de eixos de treballs vers la diversitat sexual i igualtat de gènere entre la joventut entre les administracions educatives.
• Il?legalitzar totes les candidatures dels partits polítics que contemplin en els seus programes o idearis valors discriminatoris de qualsevol tipus.


L’enemic comú és el masclisme, la lluita continua.

 

Posted in Uncategorized.