Manifest pel Dia de l’orgull gai 2009

 El dia 28 de juny, en molts països es celebra el dia de l’orgull gai, lèsbic, transsexual i bisexual. L’origen d’aquest dia es remunta al 28 de juny de 1969, quan a un bar de New York anomenat Stonewall, el col·lectiu homosexual va decidir enfrontar-se a la policia pels fustigaments que patien donant lloc a la primera manifestació pública reivindicativa gay.

dia orgull gai Avui en dia, l’homofòbia i la transfòbia continuen sent una xacra social. Tot i que a l’Estat espanyol, de la mà d’un govern socialista, es fan passes de gegant cap a la igualtat de drets i la tolerància, la lluita contra l’homofòbia i la transfòbia ha de continuar.
Des de la JSC pensem en l’educació com un espai cabdal per la formació de la futura ciutadania. Per aquest motiu volem fer èmfasi en la necessitat de combatre l’ homofòbia i la transfòbia des de les aules de secundària, on malauradament hi ha infinitat d’adolescents víctimes de la violència i la ignorància dels seus companys i companyes. Els perjudicis i la intolerància es combaten amb educació, convivència i respecte vers la diversitat.
La intransigència de l’heterosexualitat hegemònica, i les estructures patriarcals en les que es fonamenta, suposen un escull en aquesta lluita contra l’homofòbia i la transfòbia. Són el mal a vèncer per assolir una societat on la identitat sexual sigui un motiu d’orgull i no de repressió.

Per tot això des de la JSC instem a la lluita contra l’homofòbia i la transfòbia i reivindiquem:
• Educar en el respecte i la tolerància a la diversitat des de les aules.
• Un esforç de les institucions educatives per combatre l’homofòbia i la transfòbia en el seu sí.
• La necessitat de l’assignatura d’educació per la ciutadania com a eina de comprensió i respecte de la realitat diversa de la sexualitat.
• Un canvi de model en l’educació sexual que trenqui amb els patrons normatius de l’heterosexualitat hegemònica, i que vagi més enllà de la prevenció. Es necessària una pedagogia de la sexualitat global i inclusiva.

Per què som
JOVES I LLIURES
Joventut Socialista de Catalunya

Posted in Uncategorized.